donderdag, mei 23, 2024

Latest Posts

Lacoste Polo: nog steeds populair

De wereld kent vele soorten kledingstukken. Maar een van de bekendste is ongetwijfeld het poloshirt, of kortweg de polo. De polo kent inmiddels een lange geschiedenis, maar ook nu nog is dit kledingstuk mateloos populair. Het wordt veel gedragen, zowel door mannen als vrouwen en het kledingstuk is voor allerlei gelegenheden geschikt. De polo begon echter met een bepaald doel voor ogen en dat is ook waar de meeste mensen het van kennen: tennis. In 1902 werd ene René Lacoste geboren in Parijs. Het jongetje had een zwakke gezondheid en verhuisde veel. Al jong kwam hij in aanraking met tennis. Tennis was toen echt nog een sport voor de rijke elite, maar Lacoste had er aanleg voor en op zijn 17e stond hij op Wimbledon. Het werd geen succes. Maar Lacoste hield van tennis en hij trainde dan ook fanatiek. Op zijn 19e werd hij Frans kampioen en uiteindelijk kon hij ook Wimbledon op zijn naam schrijven. Inmiddels was Lacoste erachter gekomen dat tennis weliswaar leuk was, maar tenniskleding was een ramp. Het was of te heet of te koud en comfortabel was het al zeker niet. En dus bedacht hij een nieuw kledingstuk.

Lacoste polo

Lacoste vond de kleding op de tennisbaan maar niets en ging aan de slag met een nieuw weefsel: jersey petite piqué, een soort breisteek. Hiervan maakte hij een T-shirt met korte mouwen. Het is gebreid met een meer open structuur zodat het lucht doorlaat en het is gemaakt van katoen wat vocht absorbeert. De Lacoste polo veroorzaakt nogal wat tumult op de tennisbaan want toen waren de kledingregels zeer strikt. Maar er volgen geen sancties en Lacoste blijft erin spelen. In 1933, als zijn tenniscarrière voorbij is, gaat Lacoste verder met het poloshirt en brengt het eerste witte polo op de markt. En de rest is geschiedenis zoals dat heet.

Uitgebreide keuze

De Lacoste polo met het groene krokodilletje, een ontwerp van een vriend van Lacoste, is niet meer weg te denken uit onze winkels. En dat is logisch want een polo staat voor groot draaggemak, comfort en elegantie. Je kunt er nog steeds heerlijk in sporten, maar ook bij andere gelegenheden doet de polo het goed. Hij is ook allang niet alleen maar wit en ook een polo met lange mouwen behoort nu tot de mogelijkheden. Kortom: de Lacoste polo is nog steeds in de mode. Heb jij er al een in je kast hangen?

 

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.