zaterdag, juli 13, 2024

Latest Posts

Eenvoudig de juiste verzekering voor je auto kiezen

Als je een auto hebt, zal het je bekend zijn dat je deze wagen moet verzekeren. Zonder goede verzekering voor je auto mag je niet op de openbare weg rijden. Dat is echter niet de enige reden waarom je een autoverzekering zou moeten afsluiten. Je kunt er zelf namelijk ook heel veel baat bij hebben. Mocht je namelijk op de een of andere manier schade oplopen aan je bolide, dan is het wel zo prettig dat je een verzekeraar achter de hand hebt die de kosten voor je kan dekken. Zo voorkom je dat je je financiële buffer hoeft aan te breken, omdat je wagen in de kreukels ligt. Let er echter wel op dat je een polis kiest die past bij je auto. In dit artikel laten we je zien wat je het beste voor je wagen kunt kiezen.

Voor iedere auto is er een passende autoverzekering te vinden

Een verzekering is bedoeld om je kosten te besparen. Deze kosten zie je vaak niet aankomen, omdat zij het gevolg zijn van een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, of doordat je bijvoorbeeld schade hebt opgelopen door extreem weer. Helaas is het niet zo dat je met een verzekering alle vormen van schade kunt dekken voor ieder soort auto dat je maar kunt bedenken. Het is namelijk belangrijk dat je auto het nog waard is om hersteld te worden. Vandaar dat je moet kijken naar de leeftijd van je auto wanneer je een autoverzekering kiest. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Naarmate je bolide ouder wordt, wordt hij ook minder waard. Daardoor kan het gebeuren dat je zoveel schade oploopt dat de herstelkosten boven de dagwaarde van je auto uitstijgen. In dat geval kun je niet alleen beter een andere auto kopen, maar ook zorgen dat je voor een simpele casco verzekering gaat.

Kies niet meer dan je auto nodig heeft als je een polis afsluit

Welke criteria moet je in je achterhoofd houden wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten? De leeftijd van je auto is het belangrijkst. Heb je een auto die ouder is dan tien jaar oud, dan kun je het beste voor de basispolis gaan, bijvoorbeeld voor de WA verzekering Univé. Deze polis is voornamelijk bedoeld om schade die je aan anderen toegebracht hebt, te kunnen vergoeden. Je kunt er zelf geen schade mee aan je wagen laten herstellen omdat je wagen dat niet meer waard is. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud? Kies dan voor de Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt wel schade aan je wagen als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding met een dier of schade door extreem weer, maar je kunt hem niet gebruiken als je schade hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb j een nieuwe auto gekocht, dat wil zeggen heb je een wagen van maximaal zes jaar oud, dan kun je deze het beste allrisk laten verzekeren. Met dit pakket ben je tegen vrijwel alle vormen van schade gedekt, dus ook wanneer je deze zelf hebt opgelopen. Het spreekt voor zich dat deze polis met de hoogste premie komt, maar daar krijg je ook veel voor terug.

Vergeet niet om de aanvullende verzekeringen ook te checken

Wanneer je een van de drie basisverzekeringen hebt gekozen, is het tijd om ook nog even naar de aanvullende polissen te kijken. Waarom zou je dit doen? Omdat je door deze extra pakketten voor je polis, nog meer uit je verzekering kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit pakket zorgt ervoor dat je nooit meer langs de kant van de weg blijft staan als je pech hebt. Er komt namelijk gelijk een monteur naar je toe om de problemen op te lossen.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.