donderdag, juni 20, 2024

Latest Posts

Wat komt er kijken bij het bouwen van een Shopify webwinkel?

Er zijn tegenwoordig steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om een eigen webwinkel te beginnen. Dat heeft ermee te maken dat het verkopen van producten via het internet de toekomst is, maar ook dat het maken van een eigen webwinkel niet super ingewikkeld is. De meeste mensen die een webwinkel willen starten, kiezen ervoor om gebruik te maken van Shopify. Shopify is namelijk een van de beste, maar ook gebruiksvriendelijkste e-commerce systemen die er zijn. Wanneer je ook gebruik wilt maken van Shopify, is het belangrijk dat je weet wat daarbij komt kijken. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Je hebt een domeinnaam nodig

Wanneer je een eigen webwinkel wilt starten en daarvoor gebruik gaat maken van Shopify, dan is het ontzettend belangrijk dat je een domeinnaam registreert en deze verbindt met je Shopify webwinkel. Een domeinnaam zorgt er namelijk voor dat je Shopify webwinkel bereikbaar is voor klanten, maar ook is het goed voor de vindbaarheid van je webwinkel en dat is ontzettend belangrijk. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het verbinden van een domeinnaam aan een Shopify webwinkel ingewikkeld kan zijn voor beginners. Mocht je daar ook moeite mee hebben, dan kan je het beste een Shopify webshop laten bouwen door een bedrijf. 

 

Thema’s en plug-ins kosten veel geld

Het is natuurlijk de bedoeling dat je Shopify webwinkel er prachtig uit komt te zien, gebruiksvriendelijk is, maar ook dat je webwinkel voldoende functionaliteit heeft. Om dit voor elkaar te krijgen, is het vaak nodig om thema’s en plug-ins aan te schaffen en deze zijn niet bepaald goedkoop. De kosten van Shopify zelf zijn erg laag, maar deze kunnen dus aanzienlijk oplopen als er gebruik wordt gemaakt van talloze plug-ins. Dit is dan ook een van de redenen waarom de meeste mensen er nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van Woocommerce. 

 

Shopify is gebaseerd op Ruby on Rails

Mocht je een Shopify webwinkel willen starten en kan je programmeren? Dan is het belangrijk om te weten dat je met je PHP kennis niet ver komt bij Shopify. Natuurlijk kun je voor bepaalde elementen binnen Shopify gebruik maken van PHP, maar Shopify is gemaakt met Ruby on Rails. Dit is een programmeertaal die zeer flexibel en stabiel is. Dit was dan ook een van de redenen waarom de ontwikkelaars van Shopify hebben gekozen om Ruby on Rails te gebruiken. 

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.