donderdag, mei 23, 2024

Latest Posts

Vakantieplannen

Heeft u ze al geboekt? Het is een vraag die voor veel mensen leuke reacties op wekt. Dan hebben ze het natuurlijk niet over eventuele boeken uit de bibliotheek maar over het boeken van een vakantie. Iedere Nederlander wil eigenlijk ieder jaar wel minimaal één keer met vakantie. Of dit nou naar het buitenland is of dat ze toch in eigen land blijven. Beide is mogelijk en een bron van plezier. Zeker met de afgelopen paar corona jaren hebben veel Nederlanders ontdekt dat vakantie in eigen land helemaal zo erg nog niet is. Wij als Nederlanders hebben als stereotyperende favoriete bezigheid toch wel het kamperen. Waar sommige mensen er niets van moeten weten om in een tentje te liggen zijn daar tegenwoordig ook alternatieven voor.

Glampen

Een nieuwe vorm van kamperen die de Nederlandse markt heeft gegrepen is glampen. Dit is een verbastering van het woord glamorous en kamperen. Hierdoor moet u het zien als een luxe manier van kamperen. Waar in de eigen tent van alle gemakken zijn voorzien. Zo hebben ze ruime plek, eigen keuken met alle gemakken. Ook de sanitair voorzieningen zijn hierin aanwezig. Het is dus alsof u camping met prive sanitair beoefend. Het stereotype beeld met de wc-rol onder de arm naar het toiletgebouw is dus verleden tijd. Een aantal glamping aanbieders hebben hun tenten ook in een kas gebouwd. Hierdoor wordt wel het gevoel van een buiten nagebootst maar dan in een constant aangename temperatuur. Dit kan zeker in Nederland met het omslaande weer wel een uitkomst bieden.

Locatie

Eén van de belangrijkste elementen van de vakantie is toch wel de locatie waar u heen gaat. Als dit hier in Nederland is houden we gelukkig wel de mogelijkheid open om een camping aan zee te vinden. Het is voor ouders met kinderen vaak gemakkelijk om aan zee vakantie te vieren. De kinderen kunnen dan lekker in het zand spelen en af en toe een verfrissende duik in het water halen. Als de zee en het strand niet echt iets voor u is, is er ook genoeg te vinden qua bebossing. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of de Utrechtse heuvelrug. Twee prachtige gebieden die redelijk centraal in Nederland liggen waar u uren doorheen kunt lopen. Ook hier is het mogelijk om nog wild tegen te komen die in grote getalen door deze gebieden los loopt. Een speurtocht met ook nog eens de mogelijkheid tot actie kan iedere vakantie compleet maken.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.