donderdag, mei 23, 2024

Latest Posts

Tijd voor een Tesla?

Tesla’s zijn de laatste tijd veel in het nieuws te vinden. Deze nieuwsverhalen draaien niet elke keer om de auto’s zelf, maar het helpt wel om een licht te schijnen op de voertuigen. Dat helpt weer om mensen te leren over de technologische ontwikkelingen van de autowereld, iets waar Tesla veel mee bezig is. Tesla’s zijn elektrische auto’s, maar eigenlijk nog een stapje meer dan dat. In deze blog lees je wat daarmee precies bedoelt wordt en waarom de aanschaf van een Tesla geen slechte keuze zal zijn.

Tesla

Tesla is een sterk groeiend bedrijf wat zich richt op elektrische auto’s en trucks, verschillende manieren van het opslaan van energie en alles wat met deze producten te maken kan hebben. Het bekendst van het bedrijf zijn zeker de auto’s. Er zijn vier modellen die momenteel in de omloop zijn, maar er zitten er nog een aantal modellen aan te komen.

Voordelen

Maar waarom zou iemand precies een Tesla kopen tegenover andere elektrische auto’s of auto’s die op benzine rijden? Allereerst zijn Tesla’s een milieubewuste keuze. Dit geldt natuurlijk voor alle elektrische auto’s. De CO2 uitstoot van elektrische auto’s is lager dan de uitstoot van auto’s die op benzine rijden. De auto’s rijden in plaats daarvan op elektriciteit. Deze stroom kan opgewekt worden op milieubewuste manieren, zoals zonnepanelen. Dit kan nog wel eens nadelig werken voor bestuurders van de auto. Zij zijn namelijk afhankelijk van oplaadpunten. Tesla heeft hier een streepje voor. Zij hebben een eigen netwerk van snelladers, die geïntegreerd staan in het navigatie systeem van de auto. Het is dus makkelijk om de laders op te zoeken en om er gebruik van te maken, door heel Europa heen. Zo zit de auto nooit zonder elektriciteit. Sowieso beschikken Tesla’s over een grote accu. Deze accu’s kunnen dus lang rijden, rijden op een zuinige manier en ze laden snel op.

Dan zijn er nog de onderhoudskosten. Of eigenlijk, het gebrek eraan. De onderhoud Tesla is relatief makkelijk, omdat de auto weinig onderhoud nodig heeft. Dit komt omdat een Tesla en andere elektrische auto’s geen versnellingsbak en verbrandingsmotor bezitten. Dit zijn de twee onderdelen die relatief snel stuk kunnen gaan in andere auto’s en waar dus de meeste onderhoud voor nodig is.  Wanneer er wel onderhoud nodig is, wordt er gekeken naar de remmen, de vloeistoffen, het onderstel, meldingen die de auto geeft en de HV- batterij. Onderhoud elektrische auto zijn bijvoorbeeld de remmen, banden, lampen, accu, airconditioning en vloeistoffen.

En als laatste voordeel: het ziet er goed uit! Een Tesla is een luxe auto met allerlei interessante snufjes. Wie wil dat nou niet?

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.