donderdag, mei 23, 2024

Latest Posts

Het gemak om alles in huis te hebben

Wat leven we toch in een mooie tijd, waar bijna alles thuisbezorgd kan worden. Mensen hoeven de deur niet meer uit voor al hun dagelijkse bezigheden. Nu is het zelfs zo gemakkelijk geworden dat zelfs als er een feestje wordt georganiseerd hiervoor de deur niet meer hoeft worden uitgegaan. Er is tegenwoordig een breed scala aan online slijterij. Hier kunt u alle mogelijke alcoholische versnaperingen bestellen die u maar kunt wensen. Het is vooral heel fijn als u groot fan bent van een obscuur likeurtje die lastig te vinden is. Online is de kans  in ieder geval goed aanwezig dat u die speciale fles toch nog vindt.

Interessante likeuren

Natuurlijk is het voor ons als Nederlanders wel duidelijk wat het meest bekende likeurtje is. Dit is de jenever, in vele varianten beschikbaar en vaak op basis van graan gebrouwen. Hierin is het de oude jenever die vaak nog een tijd moet rijpen alvorens deze kan worden verkocht. Hetgeen bij de jonge jenever dit niet het geval is. Als we het wat net over de grens bekijken is schnaps de Duitse variant. Hier zijn verschillende zoute smaken in te vinden maar wel met hetzelfde alcoholpercentage als dat van de jenever, rond de 40%. Voor veel mensen is dit ook het drankje van de wintersport. Als we wat exotischer gaan kijken naar bijvoorbeeld de alcoholische dranken die wordt geschonken in Zuid-Amerika is pisco één van de meest populaire. Dit is een soort brandewijn die lekker is om puur van te nippen of om te gebruiken in heerlijk cocktails. In Colombia is aquardiente de drank naar keuze. Dit is gemaakt op basis van suikerriet en anijs. Het heeft een smaak die kan worden vergeleken met het Griekse Ouzo waar ook anijs één van de basis ingrediënten is.

De drinkstijl

Welke alcoholische  versnapering ook je favoriet is. Het belangrijkste is hoe je hem vervolgens drinkt. Voor sommige mensen is het puur drinken van sterke drank dan ook een no-go. Ze houden niet van de heftige smaak en verdunnen dit liever. Dit kan met bijvoorbeeld water of koolzuurhoudend. Ook is het mogelijk gebruik te maken van frisdrank waardoor het veel sneller op een cocktail gaat lijken. Dit is ook weer een vak apart met speciale recepten waar voor iedereen wel iets te vinden is wat ze lekker vinden. Zo ligt dit smakenpalet zo breed dat alles wel een beleving is. Het goed bereiden van de cocktail is nog wel een kunst apart en kan vaak enige souplesse vereisen.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.